sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Täältä tullaan, blogimaailma!

Heipparallaa, täällä sitä nyt sitten ollaan! Ihan aloittelijana ja tyhmänä ja pöllämystyneenä. Mutta eiköhän se tästä!

Ajatus oman blogin perustamisesta kehkeytyi oikeastaan kirjavideoiden kautta. Löysin nimittäin YouTubesta booktube-yhteisön tässä muutama kuukausi sitten ja siitä lähtien olen katsonut niitä kirjavideoita ihan innoissani. Ajatella, että noin monet ihmiset uskaltavat jutella kirjoista kameralle ja koko maailmalle! Tuollaista minäkin tahtoisin vielä joskus tehdä!

Minusta kuitenkin tuntuu, että matka videoiden tekemiseen on vielä kovin pitkä tällaiselle perfektionistille... Siispä päätin ottaa pieniä askeleita.

Ensimmäinen askel on nyt siis tämä blogi. Tänne aion kirjoitella kaikenlaista kirjahöpinää sekä kirjavideopähkäilyyn ja testailuun liittyviä höpsöyksiä. Eli jos itse harkitset kirjavideoiden tekemistä, niin kannattaa pysyä kuulolla.

Tosin, varoituksen sana: tässä saattaa kestää jonkin aikaa ennen kuin pääsen niihin videoihin asti! :D

Minulla on toki useita epäilyksiä myös tästä bloggailutouhusta:

1. Miten perfektionisti muka saa kirjoitettua yhtään mitään, siis niin ettei siihen mene puoli päivää?
2. Ensimmäiseen kohtaan viitaten: Onko minulla aikaa? (vastaus: ei, ei ole)
3. Toiseen kohtaan viitaten: Koska sitä aikaa ei (todellakaan) ole, näistä postauksista saattaa tulla aika... outoja.

Toisaalta, minulla on myös joitakin ruusuisia toiveita tämän blogin suhteen:

1. Jos vaikka muistaisin lukemani kirjat paremmin jos kirjoitan niistä?
2. Jos vaikka löytäisin lukemani kirjat paremmin jos laitan ne tänne jotenkin fiksusti? (Eli... miten??)
3. Jos joku vaikka saisi inspiraation alkaa lukea tai blogata tai tehdä videoita? (...No joo, niinpä. Mutta ainahan voi haaveilla. :) )

Tähän loppuun voisin vielä laittaa kuvan niistä lempikirjoistani jotka nyt sattuivat kotoani löytymään, niin että kirjamaustani saisi edes jonkinlaisen esikäsityksen:


Tuossa kasassa on nyt aika paljon lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä fantasiaa muodossa tai toisessa. Tulen todennäköisesti vastaisuudessakin lukemaan aika paljon lasten- ja nuortenkirjallisuutta (sillä pidän siitä hurjasti ja sen tuntemusta tarvitaan omassa kirjastotyössäni eniten), mutta yritän aina välillä saada luettua myös jotain realistista aikuisten puolelta (suosituksia otetaan ilolla vastaan!).

Tervetuloa siis mukaan epäsäännölliselle ja epäasialliselle tutkimusretkelle kirjojen maailmaan! :D

4 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille! Kirjat kyllä tosiaan muistaa paremmin kun lukemaansa "joutuu" bloggausta varten ajattelemaan tarkemmin. Ja jos ei muista niin aina voi tarkistaa blogista että mitäs tuosta ajattelinkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos paljon onnentoivotuksista! :) Kiva kuulla että bloggaus todellakin helpottaa muistamisessa, minä kun olen tällainen hattarapää! :D Ja kirjoista varmaan saa irti sitä enemmän mitä syvemmälle niihin malttaa uppoutua. Eli kirjabloggaaminen voisi ehkä edistää hidasta ja mietiskelevää lukemista... :) Siinäpä yksi hyvä puoli jota en ollut tullut ollenkaan ajatelleeksi!

      Poista

Kiitos viestistäsi! :)