sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Toukokuu on #kirjalöytökuu! :)

Tässä on #kirjalöytökuu pähkinänkuoressa:

1. Lue toukokuun aikana lasten- ja nuortenkirjoja

JA/TAI

2. Esittele kirjalöytösi internetissä* käyttäen häshtägejä!
(* = esim. Facebook Instagram, Twitter, blogi, YouTube-kanava...)

Kyseiset häshtägit ovat (esimerkiksi):
#kuvakirjavinkki
#lastenkirjavinkki
#nuortenkirjavinkki (10+)
#ääneenlukuvinkki

Ja niin edelleen. Häshtägejä voi käyttää useampia saman postauksen yhteydessä, eli jos vaikka löydät kivan lasten- tai nuortenkirjan joka toimii hienosti ääneen luettuna, niin siitä vaan häshtägejä riviin! Tai jos olet sitä mieltä että kirja sopii sekä lapsille että nuorille, niin käytä molempia!
HUOM: Näitä häshtägejä saa mielellään käyttää myös toukokuun jälkeen. :) 

Lisäksi toivon, että käyttäisitte häshtägiä #kirjalöytökuu! Silloin nimittäin minä sekä muut lasten- ja nuortenkirjallisuudesta kiinnostuneet löytävät erilaiset postauksenne. :) 

Katso aiheesta tekemäni (vähän liiankin) aurinkoinen video:
Tervetuloa mukaan!! :)


Kirjalöytökuun taustaa:

Kaikki alkoi siitä, kun englanninkielisen BookTuben puolella oli maaliskuussa #middlegrademarch, eli monet lukivat silloin 8-12 -vuotiaille suunnattuja kirjoja. Minä ajattelin heti että voi, tuohan on ihan kuin minulle tehty! Minäkin haluaisin osallistua!! Jostain syystä en kuitenkaan viitsinyt sotkea joukkoon suomenkielisiä kirjoja, eikä minulla silloin oikeastaan ollut edes yhtään aikaa panostaa asiaan. 

Mutta sitten huomasin, että toukokuussa on tulossa myös #middlegrademay! Ja silloin ajattelin, että no nyt tai ei koskaan! :D 

Pisteenä iin päälle uusimmassa postilaatikkoon kolahtaneessa Onnimanni-lehdessä oli juttua siitä, kuinka lastenkirjallisuus ei saa juuri ollenkaan palstatilaa lehdissä, eli lasten- ja nuortenkirjallisuudelle olisi kiva saada jonkinlaista näkyvyyttä. 

Alkuperäinen ajatus oli siis jonkinlainen suomenkielisten oma lasten- ja nuortenkirjalukumaraton toukokuulle, ja sellainen tämä toivottavasti monelle onkin. :)

Tänä vuonna kuitenkin tahdon yhdistää tähän teemakuukauteen kirjavinkit, koska minä rakastan kirjavinkkejä! :D Olen myös nyt kahden lukuvuoden ajan vinkannut 1-2 kirjaa alakoululaisille jokaisen kirjastokäynnin yhteydessä ja olisi kiva saada niitä vinkkejä jonnekin talteen ja muidenkin lasten näkösälle. 

Siispä tempaisin itselleni oman kirjatubekanavan! :D Se on tähän mennessä ehkäpä kaikista hulluin tekemäni asia (ja se on todella paljon sanottu!!), mutta samalla tuntuu että kyllä, juuri tämä askel minun täytyi tällä kertaa ottaa. :)

PS: Jos tämä #kirjalöytökuu onnistuu hyvin (tai no, mitäpä sillä on väliä!), niin marraskuulle olisi suunnitelmissa teemakuukausi ääneenlukemiselle! :D Nimiehdotuksia otetaan vastaan... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)