lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kohta alkaa #lukumaraton!


Huomasin torstaina että jaahas, sunnuntaina pidetään näköjään joku lukumaraton, voisinpa osallistua! :)

Lukumaratonia emännöi Ja kaikkea muuta -kirjablogi ja täältä löytyy maratonin säännöt ja raportointiohjeet. Koska olemme aikuisia, lukumaratoniin osallistuminen ei velvoita lukemaan kokonaista vuorokautta putkeen, vaan pääasia on että lukee 24 tunnin aikavälillä sunnuntaina edes jotain. Eli mukaan vaan kaikki, vielä ehtii! :) 

Lukumaratonilla on näin hieno kuvakin:

Kuva: Niina Tolonen

...Mutta koska minä en oikeastaan ole aikuinen, vaan yllytyshullu perfektionisti kakara, niin tietysti minä aion lukea koko vuorokauden putkeen!!! :D Kävin jo hamstraamassa kaupasta karkkia ja suklaata ja muuta hengissä ja vireessä pysymisen kannalta tärkeää, ja pian aion linnoittautua lukusohvalleni.

Lukupinoni on tässä: 


Lukusuunnitelmani on seuraavanlainen:

Aloitan vasemmanpuoleisesta pinosta ja etenen ylhäältä alas. Mikäli väsymys uhkaa, pomppaan umpimähkässä oikeanpuoleiseen pinoon ja myöhemmin takaisin vasemmanpuoleiseen, jos mahdollista. Mikäli tilanne on vakava, pysyttelen oikeanpuoleisessa pinossa kunnes simahdan.

Tarkkanäköiset varmasti huomasivat, että vasemmanpuoleinen pinoni on aivan liian korkea ja oikeanpuoleinen pinoni on aivan liian matala. Tämä on valitettavan hyvä havainto. Minua vähän huolestuttaa.

Tavoitteeni lukumaratonille:

1. Saada luettua nuo kolme ensimmäistä, eli kaikki Erin Hunter-kollektiivin kirjoittamien sarjojen ensimmäiset osat. Tahdon tietää miten ne eroavat toisistaan ja miksi Soturikissat on niistä kuulemma paras. (Erään tytön perustelu: "Koska ne on kissoja ja kissat on söpöjä!" Ei. Tämä vaatii perusteellisempaa tutkimustyötä.)

2. Löytää jotain kivaa luettavaa pojille.

3. Lukea 24 tuntia.

Tuo kolmas kohta ei kyllä melkoisella todennäköisyydellä tule toteutumaan, koska olen lukenut tällä viikolla jo yli 5 kirjaa (yhteensä n. 1400 sivua), eli lukuhimoni ei tällä hetkellä ole ihan parhaimmassa terässä. Lisäksi en (tietenkään!) nukkunut riittävästi viime yönä. ;)

Mutta näillä mennään!

Mikäli tahdot seurata lukumaratonini edistymistä, twiittaan ja instaan tunnuksella kirjapallo. GoodReads-tiliänikin saa seurata.

En ole vielä ihan päättänyt että millä aikavälillä aion tämän maratonin suorittaa (jos vaikka nukkuisin vielä pari tuntia?), mutta sanotaan nyt vaikka että... tuota noin...

9.7. klo 18:00 - 10.7. klo 18:00

Oikeastaan olin ajatellut aloittavani tässä nyt ihan kohta, mutta kun toisaalta en tahdo että vuorokausirytmini nyrjähtäisi ihan nurin (jos vaikka sattuisinkin vahingossa pysymään hereillä!)... Joten luulen että tuo on sittenkin parempi, niin voin sitten vaan kaatua puolikuolleena sänkyyn ja koisata mukavasti aamuun asti. :)

Oi että, tästä tulee hauskaa! \o/

Kovasti tsemppiä meille lukumaratoonareille ja rentouttavaa kesäviikonloppua teille muille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! :)